Türk Telekom ZyXEL P-2812HNUL-F1 Modem Kurulumu

-Kullanmakta olduğunuz web tarayıcınızı açınız ve adres satırına 192.168.1.1 yazıp Enter tuşuna basınız.

-Açılan ekranda kullanıcı adı kısmına “admin”, parola kısmana “ttnet” yazınız.

-Şifrenizi yazdıktan sonra “Oturum Aç” butonuna tıklayınız.

-Açılan ekranda yeni şifre oluşturabilirsiniz.

-Uygula butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydediniz. Ayarlar kaydedildikten sonra modem sizi yönetim
arayüzüne yönlendirecektir.

-Yönetim arayüzü açıldığında alt panelde yer alan Ağ Ayarları menüsünden Geniş Bant linkine tıklayınız.

-Geniş Bant menusünde ADSL hat kullanıcısıysanız birinci, VDSL hat kullanıcısıysanız üçüncü satırdaki (Düzenle) ikonununa tıklayınız. Açılan ekranda hattınıza ait kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz. Bu bilgiler servis sağlayıcınız tarafından size verilen sözleşmede yazmaktadır.

Fabrika ayarlarında kullanıcı adı 2 bölüm ve @ttnet kısmı sabit olarak gelmektedir. ADSL kullanıcı adınız @ttnet ile bitiyorsa sol taraftaki alana ADSL kullanıcı adınızın @ttnet’ten önceki kısmını yazınız.

– Elinizdeki belgede ADSL kullanıcı adı kısmında @ttnet’ten farklı ifade yer alıyorsa “TTNET dışındaki diğer İnternet Servis Sağlayıcıları ile kullanmak için tıklayınız” ifadesindeki linke tıklayınız ve kullanıcı adınızı tarif edildiği şekilde 2 bölümlü olarak giriniz.

-Uygula butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydediniz. Kısa bir süre sonra modeminiz servis sağlayıcınızdan IP adresi alacak ve Internet ışığınız yeşil yanacaktır.

Aşağıdaki ekran modeminizin WEB arayüzünün genel görünüşünü göstermektedir.Bu ana ekrandan;

  • WEB arayüz dilini sağ üst köşedeki kutudan değiştirebilir, yapılandırma menülerine
    erişebilirsiniz.
  • Cihazın modeli, yazılımı (Firmware), Servis Sağlayıcınızdan aldığı IP adresi, DSL hat durumu
    gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki tablo bu ekrandaki menülerde hangi işlemlerin yapılacağını kısaca anlatmaktadır.

IPTV Bağlantı Kontrolü

IPTV Bağlantısı için modeminizde herhangi bir ayar yapmanıza gerek yoktur. Elinizdeki STB cihazı ile yayın alabilmeniz için modemin 2. PVC üzerinden (2. Sanal devre) IP almış olması gerekmektedir. Bunu kontrol etmek için modemin ana sayfasında iken ekranın sağ tarafında bulunan “Sistem Bilgisi” linkine tıklayınız.

Linke tıkladığınızda aşağıdaki sayfa açılacaktır. Buradaki WAN 1 kısmında Internet PVC’sinin bilgileri görülmektedir. WAN 2 kısmında ise IPTV PVC’sinin bilgileri görebilirsiniz. Eğer WAN 2 kısmında IP Adresi bölümünde bir IP adresi görüyorsanız modeminiz IPTV PVC’si üzerinden yayın alabilecek demektir. Burada IP adresi görmenize rağmen IPTV yayını alamıyorsanız TTNET Çağrı Merkezi ile görüşmeniz gerekmektedir.

Kolay Kurulum Programı ile Kurulum

-En son bölümü izledikten sonra “Kolay Kurulum Programı”nın bilgisayarınıza yüklenmesine aşağıdaki ekrandaki linke tıklayarak geçebilirsiniz. “Kolay Kurulum Programı” modeminizin Internet ve kablosuz bağlantı ayarlarını kolayca yapmanızı sağlayan, bağlantıların durumunu gösteren, problem olduğu zamanlarda gerekli çözüm önerilerini sunan, anlık download hızınızı ve aylık download ettiğiniz toplam miktarı gösteren kullanışlı bir programdır.

Not: CD otomatik açılmazsa, CD sürücünüzün içinde “fscommand” klasörü içindeki “setup.exe” dosyasını çalıştırarak “Kolay Kurulum Programı” nı bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

-Kurulum sihirbazı sizi dil seçimi ekranıyla karşılayacaktır. İngilizce veya Türkçe seçerek “İleri” butonuna basınız.

-Kolay Kurulum Programı’nın yükleneceği klasörü bu aşamada değiştirebilirsiniz veya mevcut ayarları kabul ederek ileri butonuna tıklayınız.

-Aşağıdaki ekranı gördüğünüzde “Son” butonuna tıklayarak Kolay Kurulum Programı’nı başlatınız. Eğer kurulum programını daha sonra çalıştırmak istiyorsanız, penceredeki onay kutucuğunun içindeki işareti kaldırarak “Son” butonuna tıklayınız. Programı daha sonra çalıştırmak için yükleme sonrası bilgisayarınızın masaüstünde göreceğiniz ZyXEL ikonu ya da Başlat menüsü içindeki ZyXEL dizinini kullanabilirsiniz.

-Kolay Kurulum Programını başlattıktan sonra, eğer bilgisayarınızda birden fazla ağ adaptörü varsa program ağ adaptörünün seçildiği aşağıdaki ekranla açılacaktır. Bu aşamada program ağ
adaptörlerinden birini seçmeniz için bekleyecektir. Eğer sadece bir tane ağ adaptörü varsa, kurulum o ağ adaptörü üzerinden otomatik olarak devam edecektir.

-Kablolu ya da kablosuz bağlanma tercihine göre ağ adaptörü kartını seçiniz.

Not: Modem yapılandırmanızı Kablosuz ağ adaptörü üzerinden yaparsanız modemin kablosuz güvenlik ayarlarını yaptıktan sonra bağlantınız kısa süreliğine kesilecek ve tekrar geri gelecektir.

-Eğer bilgisayarınız ile modeminiz arasındaki fiziksel bağlantıyı henüz yapmamışsanız, modembilgisayar bağlantısının henüz gerçekleşmediğine ilişkin aşağıdaki gibi bir hata mesajı alırsınız. Fiziksel bağlantınızı yaptıktan sonra arama işlemini tekrar deneyiniz. IP alma süresi nedeniyle programın modemle iletişime geçmesi zaman alabilir, bu nedenle arama işlemini tekrar deneyiniz.

-Programın modemle iletişime geçmesi başarıyla gerçekleştikten sonra VDSL/ADSL kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gereken aşağıdaki pencere gelecektir. Bu pencerede ilgili yerlere Internet Servis Sağlayıcı’nızın (ISS) vermiş olduğu kullanıcı adı ve şifreyi yazınız.

-Fabrika ayarlarında kullanıcı adı 2 bölüm ve @ttnet kısmı sabit olarak gelmektedir. ADSL kullanıcı adınız @ttnet ile bitiyorsa sol taraftaki alana ADSL kullanıcı adınızın @ttnet’ten önceki kısmını yazınız.

-Elinizdeki belgede ADSL kullanıcı adı kısmında @ttnet’ten farklı bir ifade yer alıyorsa “TTNET dışındaki diğer İnternet Servis Sağlayıcıları ile kullanmak için tıklayınız” ifadesindeki linke tıklayınız ve kullanıcı adınızı tarif edildiği şekilde 2 bölümlü olarak giriniz.

-VDSL/ADSL kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi girdikten sonra, Fabrika ayarlarındaki “Güvenlik Seviyesi”, “Kablosuz ağ adı (SSID)” ve “Kablosuz ağ şifresi” bilgileri program tarafından modemden okunarak otomatik olarak karşınıza gelecektir. Bu değerler her modem için farklıdır ve modeminizin kasası altında yazmaktadır. Bu değerleri değiştirmeden güvenli bir şekilde kablosuz olarak Internet’e erişebilirsiniz.

-Kablosuz “Güvenlik Seviyesi”, “Kablosuz ağ adı (SSID)” ve “Kablosuz ağ şifresi” değerlerini kendiniz belirlemek istiyorsanız bu değerleri pencerede yazan talimatlar uyarınca değiştirebilirsiniz. Kablosuz ağ şifresini programın otomatik oluşturmasını istiyorsanız “Otomatik Şifre Oluştur” butonuna basabilirsiniz. Değerleri girdikten sonra “Uygula” butonuna basarak bu değerleri saklayınız.

-Her iki durumda da oluşturulan şifre ve kablosuz ağınızla ilgili diğer temel bilgiler (SSID ismi, Güvenlik Seviyesi, Kablosuz ağ şifresi) masaüstünüzde ve bilgisayarınızın kök dizininde (c:\) aşağıdaki gibi bir metin dosyası içerisine kayıt edilecektir.

-Eğer Kolay Kurulum Programını modeme kablosuz bağlanarak çalıştırdıysanız, kablosuz ağ ayarları değişikliği nedeniyle bağlantınız kopacaktır ve bilgisayarınızın hızına göre yaklaşık 15 sn içinde
bağlantınız yeni ayarlar kullanılarak tekrar kurulacaktır. Kolay Kurulum Programı yardımıyla Internet ve Kablosuz Bağlantı Ayarlarını yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır.

-Internet ve kablosuz bağlantı ayarlarınız bitmiştir. Daha sonra Kolay Kurulum Programı’nı kullanarak kullanıcı adı ve şifrenizi değiştirmek isterseniz bilgisayarın masaüstündeki Kolay Kurulum Programı kısayoluna tıkladıktan sonra sol taraftaki menüden Ayarlar linkine tıklayınız.

-Bundan sonra Kolay Kurulum Programını çalıştırdığınızda yukarıdaki pencereyle karşılaşacaksınız. Bu pencere üzerindeki Ayarlar kısmından VDSL/ADSL kullanıcı adı ve şifrenizi ve kablosuz ağ şifrenizi değiştirebilirsiniz. Herhangi bir problem olduğunda “Teşhis” bölümünden problemin sebebini ve çözüm yollarını görebilirsiniz. Anlık indirilen veri miktarını ve aylık indirilen toplam veri miktarını “İstatistikler”bölümünden görebilirsiniz.

KAYNAK: ZYXEL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kategoriler

Son Yazılar

Son yorumlar